En què consisteixen les intel·ligències lingüística, matemàtica, espacial i corporal, i com aplicar-les a Santillana Projectes?

Howard Gardner va proposar el seu model d’intel·ligències múltiples a principis de la dècada dels 80. A partir de 1983, i durant els anys següents, va anar desenvolupant i definint les vuit intel·ligències que integren el seu model. Actualment, aquest model està en discussió per part d’alguns integrants de la comunitat educativa, per la qual cosa és important saber aplicar-lo correctament.

A continuació, us explicarem com treure profit d’aquesta teoria i les seves implicacions educatives. Per fer això, usarem les diferents intel·ligències que proposa Gardner com a recurs d’atenció a la diversitat, tant de ritme d’aprenentatge com d’estils d’aprenentatge, potenciació de les capacitats pròpies de cada infant, etc.

Aquesta manera d’aplicar el model de les intel·ligències múltiples i introduir-les en les propostes didàctiques ens ajudarà a ampliar la manera com l’alumnat interactua amb els continguts, i fomenta la diversitat a l’aula. Com més diverses siguin les maneres de treballar el contingut, més probable serà que la majoria en pugui trobar alguna que s’adapti a les seves característiques i necessitats pròpies.

Així doncs, us expliquem en què consisteix cada intel·ligència al costat d’una proposta pràctica que faciliti el treball amb els projectes de Santillana. Recordeu que a la guia del docent de cada projecte teniu la relació d’intel·ligències que es poden aplicar. Ens acompanyeu?

Com heu comprovat, no és complicat proposar activitats al nostre alumnat de cara a desenvolupar les intel·ligències que proposa Howard Gardner. Si voleu conèixer en què consisteixen les quatre intel·ligències restants i de quines maneres les podem treballar a l’aula, no us perdeu la continuació d’aquest article.

Fins llavors, us convidem a pensar en les vostres pròpies activitats relacionades amb les intel·ligències múltiples.----------

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *